Focussen.

Focussen is een effectieve methode om dichterbij je gevoel te komen. Focusing staat voor het focussen op een fysieke gewaarwording en daarmee contact maken. De bedoeling is om de cliënt zelf zijn lijfelijke ervaringen te laten onderzoeken en daardoor meer inzicht te krijgen in zijn huidige levenssituatie. Het is eigenlijk een natuurlijke vaardigheid die breed toepasbaar is. Het is een methode om te luisteren naar het innerlijk en wat daar speelt.

Innerlijke kind.

In mijn eigen leven en in mijn studie zie en zag ik regelmatig dat mensen als volwassene worstelen, omdat ze te weinig inzicht hebben in hun innerlijke kind. Door me te verdiepen in mijn eigen innerlijke kind en wat zij nodig had en heeft, heb ik haar kunnen helen en kunnen integreren in mijn huidige bestaan. Door haar aandacht te geven en voor haar te zorgen heb ik haar geaccepteerd als een deel van mezelf. Meer inzicht in het deel dat in de jeugd is ontstaan kan erg waardevol zijn en helpen om als "compleet" mens in het volwassen leven te kunnen staan.

Via onderstaande link kun je mijn E-book "Het innerlijke kind lezen of downloaden (gratis).

Natuurcoachen.

In tijden waar er overal veel geluid en prikkels zijn, kan het een verademing zijn om tijd in de natuur door te brengen. De natuur geeft rust, helpt je te helen en te aarden. Je bent minder in je hoofd als je in de natuur bent en kunt meebewegen met de seizoenen. De natuur heeft veel paralellen met ons bestaan. De seizoenen symboliseren nieuw leven, bloeien, groeien, maar ook loslaten, stilstaan en sterven. De natuur is altijd puur en pretendeert niets, schept niet op en is altijd volledig zichzelf. Deze kwaliteiten kunnen wij ons ook proberen eigen te maken.

Rouwen.

Rouwen doen we allemaal op onze eigen manier. Er is geen goed of fout aan. Toch kunnen we vastlopen in dit proces. Goed om te weten dat rouw bestaat uit 5 stadia : ontkenning, marchanderen, verdriet, aanvaarding en liefde. Niet iedereen doorloopt ze in deze volgorde. Ook kun je terugvallen in één van de voorgaande stadia. Belangrijk is om te kunnen rouwen op een manier die bij jou past. Het verdriet voelen, het gemis, de lege plek aan tafel, de éérste keer de feestdagen doorbrengen zonder de overledene. Rouwen is complex, het enige wat echt nodig is, is het te doen, op jouw manier en in jouw tempo. Ervoor weglopen lijkt een (tijdelijke) oplossing, maar uiteindelijk vertraagt het het rouwproces en helpt het je niet verder.


Mocht je de behoefte vinden om met mij contact op te nemen over het bovenstaande dan kun je me mailen via het contactformulier hier onderaan de pagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.