Innerlijke kind.

In mijn eigen leven en in mijn studie zie en zag ik regelmatig dat mensen als volwassene worstelen, omdat ze te weinig inzicht hebben in hun innerlijke kind. Door me te verdiepen in mijn eigen innerlijke kind en wat zij nodig had en heeft, heb ik haar kunnen helen en kunnen integreren in mijn huidige bestaan. Door haar aandacht te geven en voor haar te zorgen heb ik haar geaccepteerd als een deel van mezelf. Meer inzicht in het deel dat in de jeugd is ontstaan kan erg waardevol zijn en helpen om als "compleet" mens in het volwassen leven te kunnen staan.

Via onderstaande link kun je mijn E-book "Het innerlijke kind lezen of downloaden (gratis).

Rouwen.

Rouwen doen we allemaal op onze eigen manier. Er is geen goed of fout aan. Toch kunnen we vastlopen in dit proces. Goed om te weten dat rouw bestaat uit 5 stadia : ontkenning, marchanderen, verdriet, aanvaarding en liefde. Niet iedereen doorloopt ze in deze volgorde. Ook kun je terugvallen in één van de voorgaande stadia. Belangrijk is om te kunnen rouwen op een manier die bij jou past. Het verdriet voelen, het gemis, de lege plek aan tafel, de éérste keer de feestdagen doorbrengen zonder de overledene. Rouwen is complex, het enige wat echt nodig is, is het te doen, op jouw manier en in jouw tempo. Ervoor weglopen lijkt een (tijdelijke) oplossing, maar uiteindelijk vertraagt het het rouwproces en helpt het je niet verder.


Mocht je de behoefte vinden om met mij contact op te nemen over het bovenstaande dan kun je me mailen via het contactformulier hier onderaan de pagina. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.